Shelina Donkers : Deze jonge vrouw is een bijzonder getalenteerde, sensuele danseres.  Al erg jong werd duidelijk dat bij deze dame bewegen in het bloed zit . Streetdance of salsa, met volle overgave neemt ze de uitdaging aan en stijgt ze erboven uit !

Shelina stond  al zeer snel en jong op het podium….waar ze samen met haar toenmalige danspartner mooie prijzen vergaarde maar vooral prachtige shows neerzette…Sindsdien blijft ze congressen bijwonen en  haar dansen ontwikkelen en verfijnen want stilstaan is voor haar achteruitgang.

Haar lessen worden gekenmerkt door de elegante vrouwelijke touch die ze aan al haar bewegingen geeft. Salsa met een knipoog naar verleiding maakt van  haar een geliefde docente bij de vrouwen. Shelina combineert mooie armbewegingen met snel voetenwerk en werkt alles af met een personal touch of femininity.

Sinds enkele jaren geeft ze les in haar eigen dansschool, ShelinaSalsa in Eindhoven, waar ze samen met haar docenten haar passie voor dansen vertaalt in gezellige  en duidelijke lessen .

 

 

 

 

 

 

 

 

Glenn Donkers:  Al vanaf zijn jonge jaren was Glenn altijd erg bedreven in wat hij deed. Eerst waren dit gevechtssporten; Muay-Thai en Taekwondo waar hij verschillende titels in heeft behaald waaronder Nederlands kampioen Taekwondo.  Passie en ontwikkelen, dat is wat hem drijft.

Als het broertje van Shelina kon deze jongenman  natuurlijk niet achterblijven. Het duurde niet lang nadat hij zijn eerste salsa passen had gezet of hij wist het zeker: Dit is zijn nieuwe passie.

Gevechts sporten waren niet langer meer van toepassing.  Al na de beginners 1 cursus begon hij met meerdere cursussen tegelijk te volgen en al snel zat Glenn in het showteam.

Nu is Glenn volop bezig. Hij geeft les en zit in verschillende show-teams.

 

 

 

 

 

 

Sander Chan:

Salsa is voor hem meer dan dansen alleen. Het is genieten van de muziek, het ontmoeten van mensen en plezier hebben. In 2002 is hij begonnen met dansen en sindsdien heeft salsa een definitieve plek in zijn leven ingenomen.

“Salsa houdt je jong, gezond en scherp. Het is voor iedereen!”.

 

Sander bezoekt jaarlijks meerdere nationale en internationale evenementen met workshops en leuke feesten. Hij vindt het belangrijk om te blijven investeren in zichzelf door het volgen van lessen. Daarnaast danst hij shows in koppelformatie en in groepsverband.

 

Zijn voorkeur binnen de salsa gaat uit naar de “Mambo on2” (New York style) en shines (voetenwerk en losdansen). “Uiteindelijk gaat het niet om wat je doet, maar hoe je het doet, waarbij je beleving en plezier niet uit het oog mag verliezen”.

Naast het dansen, lesgeven en trainen heeft Sander een full-time baan.

 

Als docent wil Sander graag coachen en mensen uitdagen, plezier laten hebben en laten opbloeien! Met scherp oog voor detail helpt hij de cursist, daar waar nodig. Zijn lessen met Shelina worden gekenmerkt door een portie humor, plezier en leuke dansuitdagingen.

 

 

 

 

Railey Gijsbertha  / Paulien Horsten: Onder de naam Na Passada – Kizomba Flow brengen dansdocent Railey Gijsbertha en DJ Rui Fortes kizomba naar Nederland. Vrij vertaald betekent Na Passada opeenvolgende stappen en dat is wat je doet als je kizomba danst. Twee dansers die zich vrij van gedachten mee laten slepen door de sensuele ritmes uit Angola,

 

waar de dans oorspronlijk vandaan komt. De close manier van dansen geeft een geheel nieuwe dimensie aan leiden en geleid worden.

Railey verzorgt samen met Paulien Horsten de kizombalessen van Na Passada. In een klein zaaltje op een salsafestival in Turkije maakte Railey twee jaar geleden kennis met kizomba. Hij voelde de flow en concludeerde meteen: “Dit gaat het worden!” Terug in Nederland wist hij Paulien enthousiast te

 

maken voor deze verleidelijke dansstijl. Door heel veel te oefenen heeft het tweetal zich de Kaapverdiaanse stijl van kizomba eigen gemaakt. Een combinatie van langzame sembastappen, passionele tangofiguren en spectaculaire dips en tricks. De masterclass die Railey in Portugal heeft gevolgd, vormt hierbij het uitgangspunt. In hun lessen leggen Railey en Paulien de nadruk op techniek en musicality. Maar bovenal willen zij hun passie voor kizomba overbrengen op de cursisten. Elke les is dan ook een kizomba, ofwel feestje, op zich!