Shelina Donkers : Deze jonge vrouw is een bijzonder getalenteerde, sensuele danseres.  Al erg jong werd duidelijk dat bij deze dame bewegen in het bloed zit . Streetdance of salsa, met volle overgave neemt ze de uitdaging aan en stijgt ze erboven uit !

Shelina stond  al zeer snel en jong op het podium….waar ze samen met haar toenmalige danspartner mooie prijzen vergaarde maar vooral prachtige shows neerzette…Sindsdien blijft ze congressen bijwonen en  haar dansen ontwikkelen en verfijnen want stilstaan is voor haar achteruitgang.

Haar lessen worden gekenmerkt door de elegante vrouwelijke touch die ze aan al haar bewegingen geeft. Salsa met een knipoog naar verleiding maakt van  haar een geliefde docente bij de vrouwen. Shelina combineert mooie armbewegingen met snel voetenwerk en werkt alles af met een personal touch of femininity.

Sinds enkele jaren geeft ze les in haar eigen dansschool, ShelinaSalsa in Eindhoven, waar ze samen met haar docenten haar passie voor dansen vertaalt in gezellige  en duidelijke lessen .

 

 

 

 

 

 

 

Glenn Donkers:  Al vanaf zijn jonge jaren was Glenn altijd erg bedreven in wat hij deed. Eerst waren dit gevechtssporten; Muay-Thai en Taekwondo waar hij verschillende titels in heeft behaald waaronder Nederlands kampioen Taekwondo.  Passie en ontwikkelen, dat is wat hem drijft.

Als het broertje van Shelina kon deze jongenman  natuurlijk niet achterblijven. Het duurde niet lang nadat hij zijn eerste salsa passen had gezet of hij wist het zeker: Dit is zijn nieuwe passie.

Gevechts sporten waren niet langer meer van toepassing.  Al na de beginners 1 cursus begon hij met meerdere cursussen tegelijk te volgen en al snel danste hij iedere dag!

Na een jaar zat Glenn in zijn eerste showteam en assisteerde hij Shelina tijdens de lessen. Zijn carriere in de dans wereld werd serieuzer en serieuzer.

Nu, 3 jaar later is Glenn volop bezig. Hij geeft full time les en bezoekt zelfs internationale congressen waar hij shows geeft met Shelina en de showteams.

 

 

 

 

Railey Gijsbertha  / Paulien Horsten: Onder de naam Na Passada – Kizomba Flow brengen dansdocent Railey Gijsbertha en DJ Rui Fortes kizomba naar Nederland. Vrij vertaald betekent Na Passada opeenvolgende stappen en dat is wat je doet als je kizomba danst. Twee dansers die zich vrij van gedachten mee laten slepen door de sensuele ritmes uit Angola,

 

waar de dans oorspronlijk vandaan komt. De close manier van dansen geeft een geheel nieuwe dimensie aan leiden en geleid worden.

Railey verzorgt samen met Paulien Horsten de kizombalessen van Na Passada. In een klein zaaltje op een salsafestival in Turkije maakte Railey twee jaar geleden kennis met kizomba. Hij voelde de flow en concludeerde meteen: “Dit gaat het worden!” Terug in Nederland wist hij Paulien enthousiast te

 

maken voor deze verleidelijke dansstijl. Door heel veel te oefenen heeft het tweetal zich de Kaapverdiaanse stijl van kizomba eigen gemaakt. Een combinatie van langzame sembastappen, passionele tangofiguren en spectaculaire dips en tricks. De masterclass die Railey in Portugal heeft gevolgd, vormt hierbij het uitgangspunt. In hun lessen leggen Railey en Paulien de nadruk op techniek en musicality. Maar bovenal willen zij hun passie voor kizomba overbrengen op de cursisten. Elke les is dan ook een kizomba, ofwel feestje, op zich!